Clubul Diplomaților Economici și Comerciali este o inițiativă demarată de către UCCBR, prin intermediul președintelui organizației, prof.univ.dr. Nasty Marian Vladoiu. 

Printre scopurile Clubului Diplomaților Economici și Comerciali se află înlesnirea și stimularea contactelor, dar și a oricărei forme de dialog între persoanele cu aceleași interese profesionale. Totodată, se va urmări promovarea intereselor cu caracter specific ale membrilor, pe baza relațiilor cu mediul de afaceri, cu alte organisme și organizații similare din țară și din străinătate, și pe baza realizării unor activități și inițiative care consolidează profesionalismul, valorile morale ale diplomatului comercial și răspunderea socială a acestei profesii.

În acest moment, Clubul are 75 de membri constând în reprezentanți ai ambasadelor străine acreditate la București și președinți de camere de comerț bilaterale din România. Reprezentanții ambasadelor sunt fie ambasadori, fie Charge d’Affairres, miniștri plenipotențiari, atașați economici sau atașați comerciali.

Potrivit UCCBR, ambasadorii sunt membri de onoare ai Clubului Diplomaților Economici și Comerciali, iar atașații economici și comerciali sunt membri executivi. Conducerea noii entități este formată dintr-un președinte permanent, în persoana lui Nasty M. Vlădoiu, și șase co-președinți, câte unul reprezentând fiecare țară de pe fiecare continent, aleși pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitatea de prelungire a perioadei până la un an.

Clubul va avea o publicație tip jurnal în care se vor regăsi interviuri, idei, proiecte ale reprezentanților corpului diplomatic de specialitate acreditat la București, și altor reprezentanți ai autorităților române și străine.

Clubul Diplomaților Economici și Comerciali este prima entitate de acest fel creată în România unde diplomația economică și una dintre variațiunile acesteia, diplomația comercială, reprezintă principala activitate prin intermediul căreia își dau întâlnire specialiști în diplomație comercială și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Sursa: AGERPRES/(AS – autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu, editor online: Irina Giurgiu)